Friday, March 9, 2007

Alpetur med kompiser 23 feb til 4 mars

Da var det på tiden med en ny alpetur med "gutta". Det er jo vinter så da gjelder det å komme seg steder som har fått "det hvite gull" i rikt monn like før vi kommer dit. Valget falt derfor på den fleksible måten: Fly til Zurich (også kaldt midt i smørøyet) deretter leiebil.



Vi valgte å først dra til St Anton. Personlig hadde jeg ikke vært der tidligere, men hørt mye bra om offpiste mulighetene der. De skuffet ikke! Vi bodde billig og helt ok i en liten landsby 5 min med bil unna - Petneu. Ikke noe mekka for after-ski akkurat, men for oss som var mest opptatt av å komme tidlig opp så slapp vi de fristelsene.

Etter 2 dager kom endelig det store dumpet som vi ventet på. Pga store snømengder å vind valgte vi å rette skiene mot skogen i Stuben. Nedenfor ser vi Ole Martin som akkurat har gjort det og nyter livet i fulle drag (riktignok var de dragene fulle av snø).




Dagen etter ble enda bedre. Da fikk vi i tilegg til 40-50 nysnø så åpnet anleggene opp på fjellet og solen strålte. Med andre ord en perfekt dag = 0 bilder ettersom da måtte vi stå konstant. Kjedelig nå i ettertid, men der og da var det nødvendig.




Etter dette så fortsatte det å snø, men dessverre ofte i kombinasjon med mye vind og en skredfare 4. Dermed ble mulighetene litt mer begrenset, men vi fikk da inn en super bra dag til før vi fant ut at vi hadde lyst til å dra litt videre. Vi satte da nesen mot et mindre sted i Sveits som heter Disentis. Utrolig liten landsby med 0 liv, men til gjengjeld et bra skiområde. Lørdagen kom med mye snø, men så dårlig vær at nesten alt var stengt. Pga generelt svært slitne ben ble det en "down day" preget av extreme sport channel på tv (eneste engelsk språklig) og lesing av bok. Byen ble utforsket ila 10-15 minutter.


Siste dag var søndag, men da kom til gjengjeld god-været. En strålende klar vinterdag i 2500 meters høyde og nyåpnete heiser. Helt supert var det frem til det var på tide og komme seg til Zurich og komme seg hjemover til jobb og kjas og mas.


Til avslutning så kan St anton anbefales på det varmeste. Der er det noe for enhver smak om det er festing eller frikjøring så finner man det der. Men som ellers i alpene så blir det jo fort kjedelig uten nysnø da. Da må man i det minste være ganske så kreativ. Jeg så ihvertfall ikke noe som kunne likne på en park som jo kan være et alternativ i dårlig vær...


Så nå er det bare å prikke inn de siste helgene før påske. Mulig vi til og med får gjennomført sesongens første klatrekurs islutten av mars. Her om dagen var det fult mulig med skikkelig vår-vær, men vi får se...

Til slutt noen tips hvis man skal til St Anton og har lyst til å kjøre utenfor løypene:
- Snøvær: Skogen i Stuben. 1. heis opp og deretter mer eller mindre rett ned i falllinjene. Ok morsomt terreng for en dag.
- Pudderkjøring: Sikkert over alt, men vi hadde en strålende dag i Sonnenkopf.
- Pudder som har kommet for noen dager siden: Rendell. Her lå det lengre enn mange andre steder. Mange fine flanker og kan anbefale å ta heisene helt opp. Gå over kanten og kjør ned i dalen. NB! Sjekk skredforhold og vær sikker på sporvalget.
- Renner: St Anton.

Ellers så kan boken "offpiste guide to St Anton" anbefales. God tur!

Ski ya! ;-)



No comments: