Monday, May 21, 2007

Nybegynnerkurs nr 2 for sesongen

Helgen 18-20 mai var det tid for å gjennomføre nybegynnerkurs nr 2. Fredagen var, som vanlig, teorikveld. Pga avbestillinger så ble det, dessverre for meg – fint for elevene, kun 2 elever denne gang. To gutter, Kenneth og Rune ønsket å lære å klatre blant annet som en del av videreutdanning.

Fredag kveld brukte vi til å gjennomgå utstyret og bruken av dette i tilegg til litt om historikk og målsetninger blant annet. På lørdag var himmelen mørk og truende i tilegg til at det blåste veldig, men vi satte igjen vår lit til at meterologene hadde rett om at det ikke skulle begynne å regne utover dagen. Vi dro til Skådalen og begynte med å repetere dagen før og hvordan lage standplass og toppanker. Etter at de begge to fikk prøvd seg på det rappellerte de greit ned. Det er alltid litt psykende første gang man skal rygge utfor en kant, men etter en forsikring om at utstyret var bra så kom vi oss alle greit ned. Deretter prøvde vi oss litt på leding og å lage toppanker samt renske det og rappellere ned. Begge fikk også prøvd seg på noen lede fall for å kjenne følelsen av å ta imot et slik rykk. Avsluttet denne gangen også med noen litt tyngre ruter for å kjenne litt på hvordan det føltes.

På søndagen tittet solen frem og vi dro til Vardåsen. Her begynte Kenneth med å lede opp Baker’n Smaker’n, lagde standplass og tok opp Rune på topptau. Kan være ganske psykende på et punkt når man går litt feil, står noen meter over siste sikring og ser ingen enkel vei til neste bolt. Etter at begge rappellerte ned var det Runes tur til å lede, valget falt på Altanen, en fin 4’er. Rune klinte til og bestemte seg for at alt satt i hodet. Oppskriften funka for han og han cruiset den leden. Etter å ha rappellert ned så tok vi oss en kaffekopp og vurderte hva som var neste punkt. Kenneth var klar for å prøve seg som ”virkelig” fjellklatrer på bolter og ville gå flere taulengder i ett strekk – helst hele Vardåsen. Hele rakk vi ikke, men han fikk i hvert fall prøvd å lede på to tau, sikre to mann fra toppen samt gå videre. Dette ga mersmak og jeg er overbevist om at vi snart kommer til å se både Kenneth og Rune på et klatrefelt i nærheten.

No comments: